Si duhet kujdesur për mobiljet e kopshtit nga Druri

 

 

fsc_wide_0

Si duhet kujdesur për mobiljet e druri të  kopshtit

Mobilje prej drurit të  kopshtit kërkojnë kujdes në mënyrë që ajo mund ti përballojë erërat dhe shiun. Me pastrimin e duhur dhe vajosjen, ju mund ti mbroni mobiljet e juaja prej druri për shumë sezone që do të vijnë .

Mbrojeni mobiljet tuaja të kopshtit nga zbardhjet e shëmtuar . Mobiljet e kopshtit janë bërë nga druri dhe druri kërkon kujdes dhe të mirëmbahet. Nëse ju nuk kujdeseni për mobilje tuaj të drurit, ekziston rreziku që ajo do të thahet dhe të plasaritet.

 

Aplikoni vaj druri për mobiljet tuaj të kopshtit 

Ju duhet të aplikoni vaj të drurit për mobilje tuaj të kopshtit, 2 apo 3 herë gjatë pranverës / verës për të parandaluar atë nga tharja dhe plasaritja. Nëse mobilja prej drurit të kopshtit është e ekspozuar direkt ndaj diellit, ju duhet të aplikoni vaj druri më shpesh. Përdorni një vaj i cili është projektuar posaçërisht për drurin. Ne  rekomandojmë MULTI vaj druri CARE , të cilat ju mund të bleni në dyqanet tona të JYSK-ut. 

 

Pastroni mobiljet e juaja të kopshtit me drurin e pastër

 Para se ta keni trajtuar mobiljen tuaj të kopshtit me vaj, të gjitha sipërfaqet e drurit duhet të pastrohen me një fshesë. Përdorni një furçë të ashpër apo një pastruese me presion të lartë. Kjo do ta parandalon fillimin e myk dhe kërpudhat , e cila mund të çojë në zbehjen e ngjyres dhe ta dëmtojnë mobiljen. Para se të aplikoni vaj, mobilja duhet të jetë plotësisht e thatë. 

 

Në rast të shfaqjes se ngjyres se zezë apo kërpurdhave

 Edhe nëse ju rregullisht i keni trajtuar mobiljet prej drurit të kopshtit me vaj, myku dhe sulmet fungale ende mund të ndodhin . Shenja më i zakonshëm i kësaj është kur pjesë të mobiljeve bëhen të errët , dhe në disa raste pothuajse të zezë .

 

Ju zakonisht mund ta sanoni këtë problem si në vijim:

 Tërësisht të pastër mobilje tuaj kopsht me dru të pastër . Ndiqni udhëzimet në paketim . Nëse mobilje është ende pista , të përsëritur procedurën . Nëse mobilje juaj ende ka njolla të errëta pasi që e keni përdorur një fshesë druri , të përgatisë një zgjidhje të fortë të lëngshme klor . Pastruar zonat e prekura me zgjidhje klor , dhe pastaj pije tërësisht me ujë . Nëse trajtimi klori nuk punon as , vetëm letër zmerile dhe bërryl yndyrat janë lënë . Sand zonat e prekura deri sa të arrijë dru të shëndetshme . Ju mund të përdorni një fshesë të lartë të presionit . Cilado metodë që ju përdorni , ne gjithmonë ju rekomandojmë që të përfundojë duke zbatuar llojin e naftës që është i përshtatshëm për dru në fjalë .

 

Myk mund të hiqet duke përdorur një leckë apo furçë

Myk është një lloj i padëmshëm për kërpudhat që shfaqet pluhurin si e thatë e i bardhë që zakonisht shfaqet në pjesët e trasha të mobiljeve. Myku shpesh ndodhet ne drurin derisa është duke u dërguar në Evropë, pasi luhatjet e mëdha të temperaturës dhe lagështia e lartë e ajrit, janë baza ideale të shfaqjes të saj. Fshije mykun me një leckë apo furçë. trajtim shtesë nuk është e nevojshme normalisht, por një shtresë e vajit te drurit është një ide e mirë. 

 

Erë, deformim dhe mirëmbajtje 

Druri është një produkt natyral që është gjithmonë duke u përdorur. Kjo do të thotë që mobiljet prej druri kopshti ndikon në lloje të ndryshme të motit. Çarje ( shenjat e erës ) dhe dëmtimi mund të ndodhë si rezultat i tensionit në dru. Prandaj është e rëndësishme që ju ti ri-forconi rregullisht mobiljet tuaja të kopshtit.

 

Përgatitja e mobiljeve tuaja të kopshtit për dimër 

Mobiljet tuaja të kopshtit do të zgjasin më gjatë në qoftë se ju i ruani ato gjatë dimrit . Për shembull, ju nuk duhet të ruani mobiljet tuaja të kopshtit në një vend të ngrohtë e të thatë, duke bërë kështu që të thahet druri. Në vend të kësaj, ju duhet ti vendoseni mobiljet tuaj në një strehë për makinën ose garazh, ku ajo mund të mbetet e mbuluar dhe për të marrë ajër. Ne nuk e rekomandojmë që mobiljet tuaja të mbulohen me sende të forta si plastikë ose materiale të ngjashme, kjo do të parandalojë ajrosjen të cilat mund të çojë drurin në kalbje dhe të mykur .